Καιγόμαστε!

Η Ελλάδα καίγεται από άκρη σε άκρη. Όλοι ΜΜΕ πολιτικοί και λοιποί έχουν βρει τον ένοχο¨Ο οικοπεδοφάγος. Δεν μιλάει όμως κανείς για τον μέσο ηλίθιο Έλληνα, που πετάει το τσιγάρο απο το αυτοκίνητο του και το βράδυ κάθεται γεμάτος οργή και λέει στη θεριακλού κυρία του, ότι το δασάκι που περάσανε το πρωί δεν υπάρχει πια. Κανείς δεν δεν κάνει κουβέντα γι' αυτόν, γιατί οι περισσότεροι Έλληνες είναι σαν κι αυτόν.
Κυκλοφορώ με μηχανή και κάθε μέρα μετρώ αποτσίγαρα που έρχονται με την καύτρα διασπασμένη σε μικρές φλεγόμενες σπίθες πάνω μου. Εχει καεί ένα μπλουζάκι μου έτσι. Θα πεις σιγα το μπλουζάκι δεν είναι δάσος. Την ημέρα που καιγόταν η Πάρνηθα μια κυρία στην περιφεριακή του Αιγάλεω, πέταξε το τσιγάρο έξω απο το αυτοκίνητο. Απάντηση στην παρατήρηση μου: Σιγά φοβάσαι μην πάρουν φωτιά τα χόρτα; Δεν ξέρω χρειάζεται πολλή ευστροφία να σκεφτεί ότι σε συνέχεια των χόρτων είναι σπίτια, άνθρωποι, δάση; Αν το πρόστιμο για το κράνος ή την ζώνη είναι τσουχτερό, πόση θα έπρεπε να είναι η ποινή για απόπειρα εμπρησμού; Τι ελαφρυντικό έχει ένας που πετάει το τσιγάρο του στον δρόμο; Καπνίζουν οι μισοί Έλληνες. Αν ο καθένας πετάει 2 τσιγαρα από το αυτοκίνητο την ημέρα σημαίνει ότι πετιούνται 10000000 μολότωφ στο δρόμο και κανένας δεν έχει πάρει χαμπάρι τι σημαίνει αυτό σε θερμοκρασίες 40ο C .
Είναι ο εγωισμός του Έλληνα Καραγκιόζη που το δικό του τσιγάρο δεν βάζει φωτιά, αλλά δεν σκέφτεται τι απέγινε το τσιγάρο που πέταξε και όχι μόνο αυτό, αλλά και το μπουκάλι ή το αλουμινόχαρτο που πολλές φορές γίνονται αναφλεκτήρες.
Την μεγαλύτερη ανικανότητα που καταλογίζω στην πυροσβεστική είναι η αδυναμία της να βρει τα αιτια μιας φωτιάς. Βολευτήκαμε όλοι να τα ρίχνουμε στους οικοπεδοφάγους. Όχι πως είναι αναμάρτητοι, ηλίθιοι είναι και αυτοί, γιατί το εξοχικό τους το πληρώνουν με καρκίνο στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους.
Δυστυχώς πολλοί δεν διαθέτουν τον κοινό νου, να σκεφτούν ότι η γόπα τους μπορεί να κάψει έναν ολόκληρο νομό, να καούν σπίτια, ζώα, άνθρωποι.

http://tech.geo.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Bobbart είπε…
Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
Ανθρωπος .......
Ποιός άνθρωπος
ο άνθρωπος από όλα τα ζώα ωνομάσθη ορθά ''άνθρωπος''διότι
εξετάζει με προσοχή και αναλογίζεται αργότερα όσα έχει ιδεί !!!.
Α
όμως φωνάζει δηλαδή εκβάλλει φωνή
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΑ
Ν
η ιδιότητα του νου ιδιαίτερα
ανεπτυγμένη
Θ
ΘΕΆΤΑΙ Παρατηρεί βλέπει (πονηρά)
Ρ
Τις κινήσεις έχει ροή
Ω (Ο+Ο)
ΣΤΟΝ ΓΥΡΩ ΧΩΡΟ ΤΟΥ
(ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ)
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ στον ουρανό!!!
Π
ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ (ΖΩΟΥ) ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ
για να σκεπάζεται ο πα..ρας!
Ο
ΟΙΚΙΖΕΙ
Σ
ΣΗΜΑ ΣΗΜΑΔΟΥΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ
ΒΙΛΕΣ ,ΤΡΟΧΟΒΙΛΕΣ ΠΑΛΑΤΙΑ Κ.Α.
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΖΩΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

σΤΗΝ οΥΓΚΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΦΥΣΗ!!

αΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΕΙ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ !!!!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ!!!!!!!
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΥΧΑΚΙ ΚΩΜΜΟΤΗΡΙΑΚΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΑΚΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΞΩ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜ....ΣΤΕΡΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΗΧΙΑΚΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠΑΚΙ
ΝΑ ΠΗ....ΜΕ ΛΙΓΑΚΙ
ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Barba Mitsos είπε…
Δυστυχώς σήμερα όλοι είμαστε αναίσθητοι και δεν βλέπουμε μακριά από την μύτη μας.
Όλοι τρελοί – χαζοί μπροστά στο γυαλί μιας τηλεόρασης απορροφάμε σαν σφουγκάρι ότι μας σερβίρουν χωρίς να το σκεφτούμε – επεξεργαστούμε, που τέτοια πολυτέλεια.

Πάντα ψάχνουμε την ευθύνη σε κάποιων άλλον, ποτέ σε μάς. Τι να κάνει το κράτος, κυβέρνηση ή πυροσβέστης όταν εμείς δεν σκεφτόμαστε το αύριο, δεν πονάμε για μας και τα παιδιά μας, οι δουλειά μας να γίνεται και δεν πάει να γαμηθεί το συμπάν.

Πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε από μας. Τι κάναμε για να μην ξεσπάσει η φωτιά, ή τι κάναμε και ξέσπασε η φωτιά διότι όλοι μας λίγο πολύ είμαστε εμπρηστές βάλαμε λιγάκι το χεράκι μας για να κάψουμε ότι έχει μείνει πετώντας ότι μας βρίσκετε στο χέρι στους δρόμους, δάσους και παντού.

Έβλεπα στην Κέρκυρα, στο δρόμο που περνάει μέσα στο δάσος μπροστά μου ένα πολυτελή αυτοκίνητο (πολλά χιλιάρικα πρέπει να έκανε το τελευταίο μοντέλο τις Mercedes), άλλα τι να το κάνω όταν ο πάμπλουτος οδηγός είναι ένα από τους «ηλίθιους» που περιγράφετε ποιο πάνω. Σαν να ήτανε στο περιβολή του (σίγουρα δεν το κάνει στην δικιά του περιουσία αυτό) πέταξε από το παράθυρο ένα γυάλινο μπουκάλι και ότι άλλο απομεινάρι είχε.

Δυστυχώς είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Ξυπνήστε ΕΛΛΗΝΕΣ
Η Ελλάδα μας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Ο χρήστης Silvia είπε…
Ax ti krima mou prokalei na mathw kathe xrono ola auta pou asxoloumaste kai na paratirw pantou pws o anthrwpos katastrefei to periballon tou, xwris na pairnei eidisi pws katastrefetai ston eauto tou. Etsi mas sumbanei ki emas sti xwra mou (Uruguay)toso makria apo tin agapimeni mou Ellada, ankai den to pathainoume toso entona, epeidi oi thermokrasies den einai toso upsiles. Auti "i megali asthenía" , kanenas den anarotietai ean den einai problima: "kulturas", "morfosis" kai "suneidisis"? Poios ftaei? otan den uparxei ena programa me sobaró skopó na apofugei tetoies katastrofés? I morfosi den einai douleia mias imeras, prepei na sumetexoun oloi.Diladi oli i koinonía prepei na organonetai.Kai prepei na uparxei pliroforia kai megales kampanies gia na morfosoun tous anthropous. Ma prepei na uparxei "o skopos" tis kuberniseis prwta ap'ola kai na ependinei lefta s'aytó.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλά μη είμαστε και υπερβολικοί. είναι δυνατόν, με τόση υγργασία που έχει ένα δάσος να καεί από ένα τσιγάρο; και ας πούμε ναι, θα είναι στις άκρες του, δίπλα στο δρόμο που το βλέπει ο περαστικός ειδιποιεί άμεσα την πυροσβεστική και αυτή έχει άνετη πρόσβαση στην εστία της φωτιάς και μπορεί να την ελέγξει. αυτό όμως που έγινε και γίνεται κάθε χρόνο στην πατρίδα μας είναι συντονισμένο σχέδιο!! μη μας ζαλίζουν με ανοησίες τα ΜΜΕ και οι κάθε λογής ανίκανοι που βγαίνουν και κάνουν σχόλια για τις φωτιές. Βρεγμένη σανίδα θέλουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μού άρεσε η θεση του ανώνυμου, οτι το δασος εχει υγρασία (τον χειμώνα θα εννοεί)και οτι αν αναψει μια φωτιά δίπλα στο δρόμο θα την ελέγξει "γρήγορα" η πυροσβεστική.
Θα ήθελα να κάνετε όλοι ένα πείραμα...να βρείτε ενα δασος, να βαλετε φωτιά στην περιοχή με την πολλή υγρασία, να πάρετε τηλέφωνο ΑΜΕΣΩΣ την πυροσβεστική και μετά αν την ελέγξετε με 45 ρια θερμοκρασία , εγω βάζω χοντρό στοίχημα σε συμβολαιογράφο και όποιος είναι μάγκας ας έρθει να το στήσουμε, να βάλουμε π.χ. 100.000 ευρώ να δούμε το αποτέλεσμα.
Φίλοι μην τσιμπάτε...Αν η Ελλάδα γινόταν σαν το καραφλό Αιγάλεω που κάποτε ήταν σαν την Πάρνηθα ,θα γλυτώναμε , πυροσβέστες, αεροπλάνα ,πιλότους, καύσιμα,υλικά ανταλλακτικά , μισθούς, κινητοποιήσεις, λεφτά ατελείωτα... άγχος μην μας κάψουν, πολιτικό κόστος, ανασφάλεια, κλπ. και το συνεχές παραμύθι της ΤΡΟΜΟΦΟΒΙΑΣ...η οποία ξαίρετε ποιόν ωφελεί ΚΥΡΙΩΣ.
Αν μας χρειαζόταν το δάσος θα το φυλάγαμε διαφορετικά....Δεν μας χρειάζεται όμως. Ήδη είναι και επικίνδυνο για την τσέπη μας και την ηρεμία μας και την ζωή και την περιουσία των θυμάτων.
ΚΑΨΤΕ τα λοιπον να μην ζαλίζουν και μας ταλαιπορούν...στο κάτω κάτω άσχημο είναι το Αιγάλεω;
Ετσι και αλλοιώς είμαστε λαός της πλάκας...Μόνο εμείς παίρνουμε σοβαρά τον εαυτό μας......
Τώρα οι φωτιές, με χιόνι κλείνει όλη η χώρα, με βροχές πνιγόμαστε,με αέρηδες γίνεται χαμός, με σεισμούς τρελλοκομείο, με μπονάτσα βουλιάζουμε υπερωκεάνεια,με επιστράτευση γίνεται κωμωδία...για ποιόν λαό μιλάμε;Με ποιά Δημόσια Διοίκηση;Σε λίγο οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί θα είναι Αλβανοί. Δεν το λεω υποτιμητικά, άλλωστε σε αυτούς οφείλουμε εν πολλοίς και την επανάσταση του 21.
Αυτά βλέπουν και οι πολιτικοί και μας εχουν ζέψει σαν μουλάρια για τα καλά...και καλά μας κάνουν...
Αν δε οι Τούρκοι ήταν περισσότερο πονηροί , θα μας είχαν καβαλλήσει, με περίπατο, προ πολλού και εδώ και στην Κύπρο.
Φιλιά σε όλους και ΜΗΝ τσιμπάτε...Βλέπετε την φωτιά και χάνετε την ουσία...
Τιπούκειτος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η καταστροφή συνεχίζεται

Οδηγίες Προστασίας του Πολίτη από Δασικές Πυρκαγιές